Beroemde logo’s ( met een extra betekenis!)

De meest bekende logo’s heb je waarschijnlijk al honderden keren gezien, maar heb je ooit wel eens heeeeel goed gekeken? Van welke logo’s ken jij de verborgen boodschap?

 

  • Toyota: Het logo van Toyota bestaat uit alle letters van de naam TOYOTA
  • Toblerone: De populaire chocoladerepen van Toblerone, bestaande uit driehoeken partjes, worden gemaakt in Zwitserland. Vandaar de berg Matterhorn in het logo. Maar als je goed naar de berg kijkt, zie je nog een boodschap. In de linkerhelft staat een beer afgebeeld, die de unieke honingsmaak symboliseert.
  • Picasa: Op het eerste gezicht lijkt het logo van fotobewerkingsprogramma Picasa op de sluiter van een fotocamera. Maar als je beter kijkt, zie je in het midden een huis. De betekenis erachter: Picasa is het thuis voor al je foto’s. Casa betekent in het spaans huis en pic staat uiteraard voor foto.
  • FedEx: ‘ s Werelds bekendste koeriersdienst FedEx heeft een simpel en herkenbaar logo. Toch staat er een verborgen symbool in dat je waarschijnlijk nog nooit is opgevallen. Tussen de ‘e’ en de ‘x’ zie je een pijl. Vooruit met snelheid en precisie, is de betekenis daarvan.
  • Alfa Romeo: Het logo Alfa Romeo bevat o.a. familiewapen van de Italiaanse familie  Visconti
  • Tour de France: zie je ook de wielrenner?